Sun Certified System Administator - Od czego zaczac?

Dyskusja o SCSA, SCNA, SCSECA, i innych.

Moderator: Moderatorzy

Re: Sun Certified System Administator - Od czego zaczac?

Postprzez Marcin » Pn lip 13, 2009 6:52 am

trochej napisał(a):Kiedyś przeliczałem i wyszło mi, że sprowadzenie z Amazona wychodzi podobnie jak zakupienie w Krainie Książek. Wprawdzie 312 pln to nie to samo, co 180 (tyle chyba wychodziło pierwsze wydanie), ale przy 1400 pln za certyfikat nadal jeszcze opłacalnie. Moim zdaniem, oczywiście. Poza tym często korzystam z tej książki jak z podręcznika administratora. :)

Dlatego też już zamówiłem. Pozostaje czekać aż dojdzie.
Marcin

Postprzez trochej » Pt wrz 04, 2009 10:18 am

Obie książki przeczytałem. Nowe wydanie jest znacznie lepiej dostosowane do pytań, które pojawiały się na egzaminie. Dużo materiału dotyczącego maszyn x86. Cały spory fragment o ZFS. Gdyby nie to, że współtłumaczyłem ZFS Admin Guide, to poległbym.

Pozdrawiam
trochej
Administrator

Postprzez Marcin » Pt wrz 04, 2009 10:23 am

trochej napisał(a):Cały spory fragment o ZFS. Gdyby nie to, że współtłumaczyłem ZFS Admin Guide, to poległbym.

To znaczy? Dobrze czy źle napisane?
Marcin

Postprzez trochej » So wrz 05, 2009 8:18 pm

Marcin napisał(a):
trochej napisał(a):Cały spory fragment o ZFS. Gdyby nie to, że współtłumaczyłem ZFS Admin Guide, to poległbym.

To znaczy? Dobrze czy źle napisane?

Hmmm... Źle ten fragment napisałem. W poprzednim wydaniu Calkinsa, ZFS w ogóle nie jest opisany. W nowym jest spory materiał. Na egzaminie było kilka fajnych pytań o ZFS. Powiem szczerze, że akurat podręcznik ZFS nie jest obszerny i warto go przeczytać. Zawartość książki jest dobrym wstępem, ale wiedza nie pokrywała niektórych pytań.
trochej
Administrator

Poprzednia strona

Powrót do Certyfikacja