Problem z live cd

Problemy z instalacją, nie wiesz jak zainstalować OpenSolarisa?

Moderator: Moderatorzy

Re: Problem z live cd

Postprzez estibi Śr lis 19, 2008 8:46 pm

Jak wyglądają partycje na dysku?
Masz może zainstalowanego linuxa na tym samym dysku? Albo partycje linux swap?

Możesz ewentualnie pobrać Solaris Express (plyta DVD) i zobaczyc, czy bedzie ten sam problem?
http://opensolaris.org/os/downloads/sol_ex_dvd_1/
estibi
Moderator

Postprzez des Pt lis 21, 2008 2:08 pm

1)
Było tak
Miałem 4 partycje: 2 windowsowe, 1 linuksowa i 1 swap linux. Zrobiłem tak: podczas uruchomienia instalatora OS wywaliłem 2 partycje linuksowe i w to miejsce utworzyłem jedna partycje SOLARIS. Instalator "powiedzial" ze wszystko jest ok i zaczal instalowac OS 2008.11 RC1. Instalacja przebiegla prawidlowo i robilem restart, a po tym ten komunikat co powyzej.

2) Jestem w trakcie sciagania Solarisa Express'a jak tylko cos sie wyjasni to napisze

pozdr
des

Postprzez des Wt gru 02, 2008 10:17 am

Witam

Solaris Express na moim sprzęcie miał w ogóle problem z uruchomieniem się :| ale, w międzyczasie pojawiła się wersja RC2 OpenSolaris'a 2008.11 która po instalacji z opcją -B acpi-user-options=8 uruchomiła się, zainstalowała i działa na moim sprzęcie - fakt faktem, że nie mam dźwięku ale to chyba przez opcję "acpi-user-options=8" - bo bez niej przy wykrywaniu dźwięku OpenSolaris się zawiesza.
Miałem problem z polską klawiaturą - bo jeśli pamiętam włączał się układ jak w mazovia ale po informacjach które zamieścił estibi http://estseg.blogspot.com/2008/06/polska-klawiatura-w-opensolaris.html
wszystko działa dobrze :)
Muszę tylko rozwiązać problem z dźwiękiem.

Pozdrawiam
des
des

Postprzez estibi Wt gru 02, 2008 8:08 pm

estibi
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Instalacja